Güncel Haberler

KOSGEB NİTELİKLİ ELEMAN DESTEĞİ İLE İLGİLİ DUYURU

  • 02.07.2020
  • ytso

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği:

 

Destek kapsamında istihdam edilen elemanın net ücretinin; 2 (iki) yıllık meslek yüksekokulu ve ön lisans mezunları için en az 2.500 (iki bin beş yüz) TL, lisans ve üzeri mezunlar için en az 3.500 (üç bin beş yüz) TL olması gerekir.

Nitelikli elemanın net ücretinin belirtilen tutarların altında olduğu aylar için destek ödemesi yapılmaz. Şirkette en az 5 SGK’lı çalışan olmalıdır.

Personel başvurusu yapılıp KOSGEB onay verdikten sonra SGK girişi 45 gün içerisinde yapılmalı.

Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında istihdam edilecek elemanın; yeni mezun, kadın, engelli, birinci derece şehit yakını veya gazi olması halinde destek oranına %20 (yirmi) ilave edilir.

İşletme, destek üst limiti dâhilinde aynı anda 2 (iki) elemanı geçmeyecek şekilde bu destekten yararlanabilir. Program süresince, en fazla 4 (dört) destek başvurusuna onay verilir

Destek tutarı, istihdam edilecek her bir eleman için net ücret üzerinden hesaplanır. Asgari geçim indirimi, ikramiye, prim vb. ek ödemeler net ücrete dâhil edilmez.

Ödeme olurları 3 er aylık dönemlerde yapılır.

Bu destekten, başvuru tarihi itibariyle onaylı son SGK Sigortalı Hizmet Listesinde en az 5 (beş) çalışanı olan işletmeler yararlanabilir.

Destek oranı % 60 dır.

 

Bilgi için:  0312 595 25 30 

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017