ODAMIZDAN GENÇLERE 1.3 MİLYONLUK PROJE

• 10.11.2020

Odamız tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)’ya sunduğumuz “Risk Altındaki Gençlerin Meslek Edinerek Sosyal Entegrasyonlarının Sağlanması Projesi” imza töreni gerçekleştirildi.

Yüksekova’da bulunan risk altındaki gençlerin meslek edindirilerek istihdam edilebilirliği artırılırken iş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılmasının ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırmasının hedeflendiği projenin imza töreni Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Abdurrahman Pınar, Odamız Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Saime MENGEŞ ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’ın katılımıyla yapıldı.

Toplam bütçesi 1.3 milyon olan ve 1 milyon liralık kısmı hibe olarak sağlanacak proje ile 15-29 yaş arası 200 kişiden oluşan risk altındaki gençlere mesleki ve kişisel eğitimler, rehberlik, girişimcilik, madde bağımlılığı önleme terapileri verilecek, risk altındaki gençlerin sosyal entegrasyonlarının sağlanması için farkındalık çalışmaları yürütülecektir. İstihdam edilebilirliklerinin sağlanması için İŞKUR ve özel sektörle bağlantı kurarak bölgede risk altındaki gençlerin eğitimine, sağlık hizmetlerine ve istihdamda yer almaya erişimlerinde destek olunacaktır.

Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman PINAR, ilklerin öncüsü olan odamızın hazırlamış olduğu bu projenin Yüksekova’mıza hayırlı olmasını diler ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. dedi

ODAMIZDAN GENÇLERE 1.3 MİLYONLUK PROJE