Güncel Haberler

ODAMIZ İLE HALKBANK ARASINDA ÜYELERİMİZİ RAHATLATACAK FİNANSMAN ANLAŞMASI İMZALADIK

  • 06.01.2021
  • ytso

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Halk Bankası arasında üst protokolü imzalanan, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcı firmaların ticari hayatlarını kolaylaştırarak esnek vade ve taksit imkânlarıyla güvenli ticaret sistemi ve tahsilat olanağı sağlayan Paraf KOBİ Kredi Kartı Güvenli Tedarik Zinciri Finansmanı protokolü Odamızda, Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman PINAR ve HalkBank Yüksekova Şube Müdürü Atilla BAYKAR tarafından imzalandı. İmza Törenine Meclis Başkanımız İzzettin METİN'de eşlik etti.

 

Satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkânıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan TOBB çatısı altındaki 1,5 milyon işletme yararlanabilecek.

 

    ü  Üyelerimiz Güvenli Bir Şekilde Ticaret Yapabilecektir

    ü  Protokol, Kart Sahiplerine Yapacakları Satın Alımlarda, Esnek Taksit ve Vade İmkanı Sağlayacak

    ü  Paraf KOBİ Kredi Kartının satıcı ve alıcı firmalar için sağladığı avantajlar;

 

Satıcı firmalar, peşin, taksitli veya vadeli mal ve hizmet satışı ve müşterilerin nakit döngülerine göre 4 farklı modelde çoklu vadede POS ile satış yapma imkanı elde edecek.

 

Para transferi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartları ile tahsilatın yapılması sayesinde operasyonel risk ve finansman maliyetleri ortadan kalkacak.

 

Sadece satıcı firma özelinde kullanılabilecek özel Paraf Ticari Kredi Kartı limiti ile satıcı firmaların tahsilatları güvence altına alınacak. Gerektiğinde kapalı devre çalışan, sadece üye iş yerinde geçerli limit tanımı ile müşteri sadakati sağlanacak.

POS satışlarından oluşan tutarların teminat olarak kabul edilmesiyle daha uygun maliyetli kredi imkanının yanı sıra muhasebe ve kayıt kolaylığı tanınacak.

 

Alıcı firmalar ise finansmana kolay erişim imkanı sağlarken, maliyetsiz, vadeli mal alma fırsatı elde edecek.

 

Mal ve hizmet alımlarında 540 güne varan taksit, vade veya esnek vade imkanının yanı sıra kredi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartları ile kolay ve uygun maliyetli ticaret imkanı sağlanacak ve nakit taşıma riski gibi operasyonel riskler ortadan kalkacak.

 

Alıcılar, mal alım ve ödeme kayıtlarını düzenli olarak takip etme ve muhasebeleştirme kolaylığı elde edecek.

 

ODAMIZ İLE HALKBANK ARASINDA ÜYELERİMİZİ RAHATLATACAK FİNANSMAN ANLAŞMASI İMZALADIK
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017