Güncel Haberler

TOBB İstişare Toplantısı Yapıldı

  • 19.08.2017

Yönetim Kurulu Başkanımız Salih Özdemir,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda/Borsa Başkanları İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Sn.Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn.Bülent Tüfenkçi, Kalkınma Bakanı Sn.Cevdet Yılmaz'ın iştirakleriyle gündemdeki konular masaya yatırıldı.

Öncelikle, çözüm sürecinin ivedilikle tekrar başlanılması, bölgede oluşan kaos ortamının yarattığı sosyo-kültürel etkilerin oluşturduğu olumsuz yansımaları bertaraf edeceği, hala pasif halde olan Esendere Sınır Kapısı ve Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı'nın bir an önce aktifleştirilmesinin elzem olduğunu dile getiren Başkanımız Salih Özdemir, ayrıca mevcut kredi borçlarının ertelenmesi ve faizsiz kredi imkanları için gerekli finansmanların sağlanmasının, yeniden başlanılmasının kesinlikle gerekli olduğu çözüm sürecinin akabinde, yatırımlarında teşvik ediciliğinin yüksek olacağını ifade etti.

Öte yandan, İlçenin can damarı olan Esendere Sınır Kapısı'nın uzun bir süredir kapalı olmasının yarattığı olumsuz şartların, ilçedeki bütün dinamikleri ciddi anlamda etkilediğini de ifade eden başkanımız, bir an önce sınır kapısının ticari faaliyetler için aktifleştirilmesi gerektiğini belirtti.

TOBB İstişare Toplantısı Yapıldı
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017