LİBYA MUTABAKAT ZAPTINA İLİŞKİN TABLO HK. DUYURU

• 18.11.2020

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen, Türkiye ile Libya arasında, müteahhitlik alanında 13.08.2020 tarihinde Mutabakat Zaptı (MOU) imzalandığı, her iki imzacı taraf açısından da söz konusu MoU'nun iç onay sürecinin tamamlandığı ve resmen yürürlüğe girdiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, Libyalı idarelere herhangi bir başvuru yapmamış veya bu idarelerle görüşme başlatmamış olan üyelerimizin, herhangi bir hak ve menfaat kaybına uğramamaları adına, anlaşma hükümlerinin getirmiş olduğu takvim çizelgesi içerisinde ivedilikle ilgili idarelere başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca başvuruların takibi açısından, Libyalı idarelere başvuran üyelerimizin başvuru durumlarına ilişkin bilgilerini aşağıda yer alan tabloda yer alan formatta TOBB'a (e-posta: sila.kozanli@tobb.org.tr) iletilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,