Güncel Haberler

Tartı Aletleri ile İlgili Periyodik Muayene İşlemleri Duyurusu

  • 15.01.2024
  • ytso
Değerli Üyemiz, Hakkari İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden alınan yazıya istinaden; 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ve İlgili Yönetmelikler gereği; Damga süresini doldurmuş ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için ilgililerce, sürenin dolduğu yılı izleyen Ocak ayının başından Şubat ayının son günü mesai bitimine kadar, ölçü aletinin cins ve sınıfına göre Türk Standartları Enstitüsü (TSE ), Yetkili Tartı Aletleri Muayene Servisi ve Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına müracaat edilmesi gerekmektedir.

Ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenesi için zamanında müracaat etmeyenler hakkında, daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi, muayene (damga) süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanun hükümlerine göre her bir ölçü ve tartı aleti için kullanıcısı veya sahibine idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.

Tüm Tartı aleti kullanıcı üyelerimizin, muayene ve damga süresi dolmuş tartı aletlerinin 2024 yılı periyodik muayene ve damgası için anılan süre içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir. Detaylı Bilgi için, Firma Makina Mühendisi İletişim : +90 507 347 41 53

EK: İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Duyurusu
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası © | Tüm Hakları Saklıdır | 2017